cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Link Cable running at low speeds

Decimator2002
Explorer

So I recently started using a link cable but since I don't have any USB-C ports on my motherboard I had to buy an expansion card for it. The first one I got was from Microcenter, but since it was USB 3.0 only I wanted to find something else. The next one I found on Amazon was USB 3.1 Gen 2 extension card, but the speeds still read the same when I do a test. Is there something else I need to do?

Card I found on Amazon: PCI-E PCI Express 4X to USB 3.1 Gen 2 (10 Gbps) 2-Port Type C Expansion Card Asmedia Chipset for Windows 7 /8/8.1/10/Linux Kernel (2XType C)
(Can't put the direct link in there)


The card is installed in a PCIe 4.0 lane.

I am using the official link cable.

If there is a way to also prevent my Quest 2 from discharging from use it would be much appreciated, though I know that isn't always remediable.

0 REPLIES 0
Still need help?

Did this answer your question? If it didn’t, use our search to find other topics or create your own and other members of the community will help out.

If you need an agent to help with your Meta device, please contact our store support team here.

Having trouble with a Facebook or Instagram account? The best place to go for help with those accounts is the Facebook Help Center or the Instagram Help Center. This community can't help with those accounts.

Check out some popular posts here:

Getting Help from the Meta Quest Community

Tips and Tricks: Charging your Meta Quest Headset

Tips and Tricks: Help with Pairing your Meta Quest

Trouble With Facebook/Instagram Accounts?